Aansluiting op de strategische bedoeling

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 12:29

Leestijd - 2 min.

Hoe gaat het met je? Sta je nog een beetje stevig? In je rol? En met plezier?

Ken je dat? Het gat tussen dagelijks vertoond gedrag en het gemis van de aansluiting van je medewerkers bij de strategische bedoeling van je organisatie?

Het lijkt wel of we het moeilijker zijn gaan vinden. Het geven en ontvangen van feedback. Alsof we de ander steeds minder goed zijn gaan begrijpen en ook niet meer goed durven aanspreken op gedrag. Laat staan dat we durven vragen naar de motivaties achter het vertoonde gedrag.

We vermijden ongemak. Is heel menselijk, maar niet heel handig.

Grote woorden worden doorgaans in organisaties gebruikt voor de kernwaarden van de organisatie. Woorden zoals bijvoorbeeld ‘Integriteit’, Commitment’ of ‘Openheid’. Maar wat betekenen die grote woorden dan voor elk individu in jouw organisatie? Dat kun je besluiten ‘open en vrij’ te laten voor ieders interpretatie natuurlijk. Maar begrijp je dan echt waarvandaan we allemaal handelen en redeneren? Of hebben we dan alsnog spraakverwarring en interpretatieverwarring?

Het is dus best handig als je dezelfde taal spreekt. :)

Als we nieuw gedrag willen zien omdat de strategische koers dat van ons verlangt om echt succesvol te kunnen zijn. Dan is het best handig dit gedrag te duiden naar je medewerkers.

Is het in dit licht dan vervolgens fair dat je je dan wel dagelijks beklaagt over het ‘gebrek aan commitment en eigenaarschap’ in je organisatie terwijl je je medewerkers geen duiding of handvaten voor begrip en ownership geeft?

Als we dan ook nog eens weten dat onze cultuur onze strategie opvreet omdat oud en ongewenst gedrag zich hardnekkig blijft manifesteren.

Is het dan niet eens tijd om daar een investering in te gaan doen en daar echt verandering in aan te brengen?

Zou het zo simpel kunnen zijn om de oude gedragingen in workshops kenbaar te maken naar je medewerkers en daar bewustwording te helpen creëren door je medewerkers zelf naar nieuwe gewenste en voor je strategie noodzakelijke gedragingen te laten zoeken? En dan ook ieder vanuit de eigen motivaties, waarden en woorden?

Juist. Ik denk ook dat het tijd is. En ik kom je daar graag bij ondersteunen.

Ik breng energie

Mijn werk is erop gericht om energie vrij te maken die zinvolle en effectieve (werk)relaties mogelijk maakt. Personen, teams en organisaties kunnen uit de stagnatie komen en weer vanuit vertrouwen en plezier gezamenlijk gestelde doelen realiseren.

Mijn aanpak is persoonlijk en resultaatgericht 

De essentie van mijn werk is een systeemgerichte benadering op alle niveaus. Van individuele mens & medewerker tot team en organisatie. Hierbij staat de interactie tussen mensen centraal. Ik onderzoek dan ook altijd in hoeverre bestaande patronen en overtuigingen ondersteunend zijn aan hetgeen men wil bereiken.

I practice what I preach

Ik heb sinds kort door dat zelfliefde en compassie ook betekent dat ik datgene wat ik het liefste doe en goed kan de juiste energie, aandacht en zichtbaarheid mag geven. Dus sorry but not sorry voor the commercie, maar ik heb me daar net overheen gezet. Mijzelf gecoacht in mijn eigen belemmerende overtuigingen, hoe heerlijk! :D

Ik ben Selma van der Heiden. Via www.krachtigvoorwaarts.com kun je bij mij terecht voor coaching, opstellingen en workshops intuïtief schilderen.

Ik breng energie in organisaties en mijn benadering zet iedereen ‘aan’ in de transformatie zodat beweging en perspectief ontstaat en het effect van de transformatie geaccepteerd wordt. Wil je hier meer over weten, kennismaken of even sparren?

📬 stuur gerust een berichtje naar selma@krachtigvoorwaarts.com

📞 bel of stuur een appje naar 06 – 52 321 455

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.