Dit ben ik

SelmaCoacht

 

Als wat je zegt, voelt, denkt en doet op een lijn liggen en je ook nog eens blij bent met de manier waarop je de dingen doet, dan heb je mijn definitie van succes. Ik gun iedereen het gevoel te kloppen. Ik en de anderen voelen ook wanneer het niet klopt namelijk. Dat je gewoon helemaal bent wie je wilt zijn en niet (meer) hoeft te voldoen aan een plaatje in je hoofd.

 

Ik ben Selma van der Heiden. Ik ben ruim 18 jaar HR Businesspartner en moeder van een tweeling van bijna 18. Sinds 2012 kun je bij mij terecht voor coaching, workshops intuïtief schilderen & familieopstellingen. Mijn meerwaarde als coach ligt ook in het feit dat ik ook vanuit mijn HR ervaring snap welk gedoe je zoal kunt tegenkomen in teams en organisaties. En dus ook in jezelf.

Mensen op verhaal en op adem te laten komen in een mooie omgeving  en kruispunten van mensen, teams en organisaties mogen horen en (laten) uitwisselen. dat zou ik het liefst de hele dag doen, óók als ik er niets voor betaald zou krijgen. En spelen met verf, dat ook. :)

 

Ik heb van mijn hobby’s - het schilderen & het coachen - mijn werk gemaakt.

Het schilderen maakt dat je meer in contact met je gevoel en binnenwereld komt. Het heeft een helende werking. Je kunt letterlijk zaken je systeem uitwerken, alle energie in jou mag dan stromen, je gaat letterlijk uit je hoofd en meer je lijf in, heel bevrijdend. En het is fijn om jezelf toestemming te geven te mogen spelen, zonder de vorm te willen bepalen of zonder ook maar enig mooi resultaat te willen bereiken. Het mag wel, maar het is bijzaak en ontstaat altijd vanzelf, dat is de magie ervan, dat alles moeiteloos en als vanzelf ontstaan mag.

 

Daarnaast ben ik als ontwikkel-gekkie altijd geïntrigeerd door wat er achter de maskers van mensen zit. Het is een levenskunst om echt authentiek je eigen waarheid te leven en alles in het leven door je heen te durven laten stromen. Ik loop dus een tijdje met mensen mee zodat zij vrijer leven en werken in volledige acceptatie. En ik ben geen ‘alles moet happy en maakbaar zijn’ coach. Ik leer je liever om te gaan met unhappiness en dat dit naast onbevangenheid mag bestaan. Het leven is al zwaar genoeg, dus hoe krijg je balans tussen zwaar & licht en hoe kun je je vrijer voelen in je bestaan?

 

Het is kinderlijk eenvoudig om met schilderen de verbinding te maken! Dit kan op het vlak van persoonlijke ontwikkeling & team ontwikkeling liggen. Maar je kunt ook gewoon lekker komen schilderen, simpelweg omdat je het leuk lijkt weer eens creatief te stromen en te kunnen spelen met verf. Echt een cadeau aan jezelf of aan een ander is het! Denk bijvoorbeeld aan een vriendin voor bijvoorbeeld haar huwelijks-/vrijgezellenfeest. 🎨