Systemisch werk - Familieopstellingen

Het bijzondere aan een familieopstelling is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel veld dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten of resonanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook voorwerpen. Door deze in de ruimte te plaatsen wordt zichtbaar waar de energie niet stroomt.

In een familieopstelling werkt de energie in het systeem voor ons. Wij kijken naar wat het ons wil laten zien en zo geeft het ons inzicht.

 

Waarschijnlijk herken je dat wel? Als jij op jouw eigen plek in het systeem staat, dan werkt het systeem voor jou. Maar als dat niet het geval is, dan ervaar je blokkades of conflicten in jezelf en in je relaties. Je stroomt niet en het systeem werkt niet voor je.

 

Een familieopstelling geeft nieuw perspectief. Het biedt je een nieuwe manier van kijken. Je herkent aangeleerde overtuigingen over jezelf of over je situatie zodat deze jou loslaten. Je krijgt inzicht in je overlevingspatronen. Daardoor kun je bewust ander gedrag kiezen. Door dit nieuwe perspectief komt verkrampte energie vrij en kom jij in beweging!

Door een opstelling te doen kun je een dieper gevoel van vrijheid ervaren en je bewuster worden van wie je wérkelijk bent.

Een familieopstelling geeft je inzicht. Het laat zien hoe jij verbonden bent met jouw systeem. De gevolgen van traumatische gebeurtenissen, conflicten, geheimen of verslavingen binnen families lopen vaak als een rode draad door de generaties heen.

 

Ik gedroeg mij altijd als een boze olifant in de porseleinkast. Een echte controlfreak en wandelend hoofd was ik. Nu ben ik een blijer, lichter, speelser en krachtiger olifantje - en uit de  kast! :)

Ik ken nu mijn ware aard en plek en ik besluit hier nog elke dag trouw naar te leven - wat het mij ook kost - ik mag altijd trouw zijn aan wat voor mij kloppend is.

 

Resultaat? Jij kent jezelf en jouw gekwetste delen in jou. En door deze nieuwe inzichten kun je met een nieuwe blik kijken, nieuwe patronen ontstaan en je bent in staat eigen volwassen keuzes te maken. Jezelf te vervullen. Het oude mag los gelaten worden. Dat lucht op! Het kan weer stromen. Je voelt je letterlijk lichter en zachter.

Misschien ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer een familieopstelling onder mijn begeleiding ervaren. Dat kan. Tijdens een individuele coachingsessie gaan we daarmee aan de slag. Dan doen we een tafelopstelling en/of we leggen voorwerpen in de ruimte. Ook werk ik met kaarten.

Voor mijn werkwijze bij individuele coaching, lees hier meer.

Ervaar het zelf

Heb je er genoeg van om altijd maar weer in dezelfde valkuilen te stappen? Wil je van die oude gewoonten, patronen, overtuigingen en trauma’s af? Deze terugkerende obstakels kunnen zijn ontstaan in het familiesysteem. Maar ook in andere systemen. Denk aan culturele achtergrond of oorlogsverleden.

Systemisch werk wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van jou als persoon, team of organisatie.

Familieopstellingen