Brief aan mijn hart

Gepubliceerd op 8 december 2022 om 15:56

Leestijd - 3,5 min.

Lief hart van mij. Ik ben niet waardig genoeg om vanuit jou te werken. Laat staan om ook nog eens geld vanuit jou te kunnen verdienen.

Maar waarom voel ik mij niet waardig genoeg? Is het ooit misgegaan?

Je hart volgen. Dat gaat nooit goed! Het zorgt voor onveiligheid en is niets waard. Geen verdienmodel. Dat kost je je geld. Geeft geen zekerheid en garantie. Vanuit mijn hoofd werken wel. Heeft me al veel opgeleverd. Mijn vader hield vast aan veiligheid en vast salaris en ging al zeker zijn dromen niet achterna, voelde zich zeer verantwoordelijk voor zijn hypotheek en gezin. Mijn moeder moest in de schuld sanering, heeft het nog steeds niet breed. Zij volgde wel haar hart.

Dromen najagen is voor idealisten. Je bent het gewend dat ik je slimmer afkap door vanuit mijn hoofd te werken. Jou altijd parkeer. En toch blijf je voor mij onvermoeibaar kloppen.

Jij hebt altijd lief en stelt geen voorwaarden. Maar ik wel! Ik wil jou beschermen! Jij kunt nog steeds van je ex houden. Maar ik volg jouw beweging niet. Elk weldenkend mens zou bij zo iemand wegblijven nadat hij je verliet en zo heeft laten vallen. Toch? Ook al geef je hem gelijk in zijn keuze…

I want to be easy to love. Lang was ik dat niet. Nog steeds speel ik hard to get. Maar het is echt heel stom weet ik nu. 

Als je liefhebt, dan is lijden onvermijdelijk. Als je niet liefhebt, dan lijdt je ook. Lijden brengt je naar liefde. Zelfliefde. Alle paden leiden naar dezelfde uitkomst. You can’t outsmart love. You can’t outsmart suffering! 

Ik sta eigenlijk nooit zo bij jou stil. Wat er leeft in jou. Wat jij wilt. Jouw stroming volgen..Ik vind jou eng. Jij voelt zoveel! Keuzes vanuit jou doen mij pijn en brengen me lessen. Dat ook.. Jouw (en mijn sacrale impulsen) volgen hebben mij problemen, verdriet en verlies gebracht. Het maakt mij kwetsbaar.

Eerder vluchtte ik weg voor pijn en verdiet. Metselde ik een muur om jou te beschermen. Maar er kwam niets meer door. Beschermen voor pijn en verdriet maakt dat ook joy, connectie en creativiteit niet meer stroomden. Nu voel ik dat alles weer, maar even fijn en veilig in heel kleine kring!

Waar het hart vol van zit, daar stroomt het van over. In jou zit nog verlies en verdriet en verder zit je vol met dankbaarheid voor de connectie die je met mij, mijn kinderen, vriendinnen en je moeder hebt. 

Het enige wat je wilt is mogen ZIJN en helemaal niets moeten. Even niets geven. Ontvangen wat is.

Liefde is dat je wilt dat de ander mag zijn wie zij of hij is.

Laat mensen maar lekker in jouw nabijheid voelen dat ze mogen zijn wie zij zijn, omdat je dit nu ook jezelf toestaat. Volledig vervuld. En dit maakt dat de ander, die bij jou op adem mag komen - omdat je bij jezelf op adem kunt komen - ook helemaal mag zijn en voelen wie hij of zij is. De ander kan Zijn want jij hebt van de ander helemaal niets meer te halen. Niets meer nodig.

De ander voelt - omdat ik het mijzelf ook geef - tijd en ruimte om zichzelf helemaal te voelen en zijn. Omdat ik dat proces zelf ook helemaal doorleefd heb.

Je zet ze niet meer op een voetstuk. Je weet dat datgene wat je in hen aantrekt, een te ontwikkelen kwaliteit injezelf is. Ook weet je van je vijand terug te halen dat je zelf ook wat rauwe en onfrisse randjes hebt. Au!

Je kunt je steeds genuanceerder relateren tot anderen. Hoe meer je deze balans vind, hoe minder je van anderen - en via je werk - nodig hebt te halen. Je bent het zelf!

Van nature laat je mensen zijn wie ze zijn, zich verbinden met zichzelf en ontdekken wie ze willen worden. Dat is wat jouw flow is, ook als je er geen geld voor krijgt! 

Als ik luister naar jou, dan wil je eigenlijk alleen maar spelen. Geen ingewikkelde boeken en puzzeltjes. Schilderen, plezier maken. In de natuur zijn. Je eigen natuur voelen!

Ik voel je hunkering naar liefde, geborgenheid & intimiteit. Ik voel hoeveel en hoe groots jij liefhebben kan! Je mag maar weinig van mij. Ik bescherm jou nog steeds bij het eerste waarschuwingssignaal dat het niet veilig is.

Lief hart van mij. Je mag bij mij vanaf nu helemaal jezelf zijn. Ik ga je alles geven wat je nodig hebt. Dit, zodat je het niet meer van anderen nodig hebt. Je hoeft niets meer bij de ander te halen. Alles is er al. Je bent al vol.

Wat heb jij veel pijn gehad, wat ben je aan gruzelementen gebroken.

Ik voel je kloppen. Wat ben je ook krachtig. Je pompt bloed en zuurstof door mijn lichaam, je bent mijn motor. Mijn eigen als vanzelf voor mijn leven kloppende levensmachine. Onvermoeibaar.

Ik ga weer meer naar jou luisteren. Je mag echt weer meedoen. Aanwezig zijn in jouw liefde. Je verwelkomt alles wat er is. Zonder weg te duwen en zonder ook maar iets af te dwingen. Jij bent de vanzelfheid en het vertrouwen. Jij bent het waard om vanuit te werken & daar ook geld mee te gaan verdienen!

P.s.: Het was een brief aan je ego… Het is altijd het ego dat in verhaal gaat. Voor je hart gaat staan.

Het is onze grootste verslaving en uitdaging als mens om uit de verhalen over onszelf te gaan en echt connectie te maken met ons hart! Daar is alles ok. Echt! Het is je zon. Die hoeft ook nooit haar best te doen te schijnen.

Wat zet jij er nog tussen?

Want.. Je hart. Het heeft geen verhaal nodig. Je hart heeft geen voorwaarden. Het klopt. Het is. Gewoon. Altijd. Tot het niet meer klopt.  Alles gebeurt. Voor jou!

Ik ben Selma van der Heiden. Via www.krachtigvoorwaarts.com kun je bij mij terecht voor coaching, opstellingen en workshops intuïtief schilderen.

Ik breng energie in organisaties en mijn benadering zet iedereen ‘aan’ in de transformatie zodat beweging en perspectief ontstaat en het effect van de transformatie geaccepteerd wordt. Wil je hier meer over weten, kennismaken of even sparren?

📬 stuur gerust een berichtje naar selma@krachtigvoorwaarts.com

📞 bel of stuur een appje naar 06 – 52 321 455

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.